top of page

Sommerhustur

I MINA GROUP er gadeplansindsatsen og relationen til de unge vigtige for vores indsatser i området. Vi bygger positive, anderkendende og bæredygtige relationer, som vi efterfølgende bruger til at hjælpe den enkelte unge videre med. Vi vil dog gerne arbejde væk fra en gratis kultur med klientgørelse af beboerne i de udsatte boligområder og vi mener, at nøgleordene skal være hjælp til selvhjælp. Vi tror på, at de unge kan meget mere end antaget og derfor deltager de unge i alle aspekter af denne tur herunder både planlægning og afvikling. Turen er altså 100% selvfinansieret af de unge selv og MINA GROUP har kun støttet op omkring elementer af planlægningen, så måske næste års tur bliver helt uden os på sidelinien.

I mellem jul og nytår var MINA GROUP igen afsted på den årlige sommerhustur for +18 drengene og på turen blev der brugt rigtig meget tid på diverse samarbejdsøvelser og det viste sig ikke altid at være lige let. Der er mange holdninger til, hvordan man løser en opgave bedst og så er der bare dem, som helst undgår at bidrage til løsningen. De unge lærte dog på de tre dage, at alle var nødt til at bidrage til fællesskabet og tage hensyn til hinanden for at sådan en tur kan fungere.

Men det vigtigste er, at vi i MINA GROUP er der for de unge, når de har brug for det! Hvis vi vil opnå insisterende og bæredygtige relationer, så må vi være til stede i de unges liv – ikke kun, når der skal tales om svære ting og udfordringer, men også når det går de unge godt. Det er helt afgørende, at de unge ikke kun ser ud i de negative situationer og svære samtaler, men også ser os i de gode, sjove og hyggelige øjeblikke. Hvilket årets sommerhustur altid er!

bottom of page